Stanovení úbytku oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích ve vztahu na použitý obalový materiál – Bc. Barbora Bolková, DiS.
Bc. Barbora Bolková, DiS.
Master's thesis
Stanovení úbytku oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích ve vztahu na použitý obalový materiál
The Determination of Carbon Dioxide Loss of Soft Drinks in Relation to the Used Packaging Material
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zjištění úbytku oxidu uhličitého v sycených nealkoholických nápojích během 24 týdenního skladování (22°C ? 2°C). Obsah oxidu uhličitého byl sledován v nápojích balených ve třech různých obalech, v PET lahvi, ve skleněné lahvi a v hliníkové plechovce. Měření bylo provedeno na začátku experimentu (týden 0) a následně v intervalech po 1, 2, 3, 4, 8, 12, 16, 20 a 24 týdnech. …moreAbstract:
The aim of this thesis was to determine the loss of carbon dioxide in carbonated soft drinks during a 24-week storage period (22°C ? 2°C). The carbon dioxide content was examined in beverages packaged in three different packaging material containers, PET bottles, glass bottles and aluminum cans. Moreover, the measurements were realised at the beginning of the experiment (0 week) and at intervals of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BOLKOVÁ, Barbora. \textit{Stanovení úbytku oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích ve vztahu na použitý obalový materiál}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/wwz5ql/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bolková, Barbora. Stanovení úbytku oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích ve vztahu na použitý obalový materiál. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Projekt uvedení nového nealkoholického nápoje na trh ve vybrané firmě
Marta Pšikalová -
Voda a nealkoholické nápoje v pitném režimu dětí, těhotných a dospělé populace
Aneta Klegová -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu výroby a skladování kefíru
Tomáš Horňák -
Metodika a postupy měření uhlíkové stopy v logistice a skladování
Diana Molnárová