Bc. Barbora Bolková, DiS.

Master's thesis

Stanovení úbytku oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích ve vztahu na použitý obalový materiál

The Determination of Carbon Dioxide Loss of Soft Drinks in Relation to the Used Packaging Material
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zjištění úbytku oxidu uhličitého v sycených nealkoholických nápojích během 24 týdenního skladování (22°C ? 2°C). Obsah oxidu uhličitého byl sledován v nápojích balených ve třech různých obalech, v PET lahvi, ve skleněné lahvi a v hliníkové plechovce. Měření bylo provedeno na začátku experimentu (týden 0) a následně v intervalech po 1, 2, 3, 4, 8, 12, 16, 20 a 24 týdnech. …more
Abstract:
The aim of this thesis was to determine the loss of carbon dioxide in carbonated soft drinks during a 24-week storage period (22°C ? 2°C). The carbon dioxide content was examined in beverages packaged in three different packaging material containers, PET bottles, glass bottles and aluminum cans. Moreover, the measurements were realised at the beginning of the experiment (0 week) and at intervals of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Bolková, Barbora. Stanovení úbytku oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích ve vztahu na použitý obalový materiál. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology