Bc. Jana Doležalová

Bachelor's thesis

Pohanka a její užití v bezlepkové stravě

Buckwheat and its Use in Gluten-free Diet
Abstract:
Předmětem bakalářské práce je pohanka, která již v historii byla důležitou součástí lidské stravy. Dnes ji znovu objevujeme nejen pro její zdravotní přínos. Cílem této práce je zjistit využívání pohanky v bezlepkové stravě a její vliv pro lidský organismus. Byla stanovena jedna výzkumná otázka v návaznosti na stanovené cíle, a to: Jedí lidé s bezlepkovou dietou pohanku pravidelně? Úvod teoretické části …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with buckwheat as an important part of human nutrition in the past and its rediscovery for the health benefits today. The subject matter of this thesis is consumption of buckwheat in the gluten-free diet and its effect on the human body. The question is: Do the people on gluten-free diet consume buckwheat regularly? The introduction of the theoretical part provides a research …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2020

Thesis defence

  • Date of defence: 15. 6. 2020
  • Supervisor: Ing. Zbyněk Vinš
  • Reader: Ing. Blanka Zimáková

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management

Theses on a related topic