Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens – Bc. Veronika Kupčíková
Bc. Veronika Kupčíková
Master's thesis
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Occurence of pathogenic organisms in microgreens
Abstract:
Microgreens jsou nově vznikající salátová plodina s vlastnostmi, které jsou podobné vlastnostem naklíčených semen. Tato práce byla zaměřena na výskyt patogenních mikroorganismů v microgreens a rizika plynoucí z těchto patogenů. Teoretická část práce popisuje technologie pěstování microgreens, mikrobiální rizika microgreens, charakteristiku vybraných patogenů, obsah výživově významných a zdraví pro …moreAbstract:
Microgreens are a newly emerging type of salad crop with characteristics similar to seed sprouts. This thesis is focused on the presence of pathogenic microorganisms in microgreens and possible negative consequences of these pathogens on human health. The theoretical part of this thesis describes the technology used for growing microgreens, microbial risks of microgreens and the characteristics of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
- Reader: Šárka Hanzelková, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Escherichia coli a koliformní bakterie rezistentní k antimikrobiálním látkám na mléčných farmách v České republice
Monika Dolejská -
Problematika koliformních bakterií v pitných vodách
Veronika Frková -
Přežívání termotolerantních koliformních bakterií a E. coli během vermikompostování
Klára Stegbauerová -
Testování antimikrobiální aktivity obalových materiálů s rostlinnými extrakty proti E. coli a kolliformním bakteriím
Jan Šabršula -
Vliv zpracování medu na jeho antimikrobiální aktivitu u bakterie Escherichia coli
Kateřina ŠTEFANOVÁ -
Proteomický profil vůči stříbru rezistentních bakterií Escherichia coli a Staphylococcus aureus
Kristýna LÍŇOVÁ -
Průkaz a charakterizace Escherichia coli rezistentní ke klinicky významným skupinám antibiotik u racků
Michaela Růžičková -
Enterobakterie rezistentní ke karbapenemům u pacientů v České republice
Zuzana Rybárová