Bc. Gabriela JAROŠOVÁ
Master's thesis
Jakostní znaky daňčího masa
Quality characteristics of fallow deer meat
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá jakostními znaky masa farmově chovaných daňků evropských a vlivem způsobu porážky na jeho výslednou kvalitu. Literární přehled pojednává o významu masa a jeho chemickém složení. Dále popisuje kvalitativní zna-ky masa, farmový chov, způsoby porážky a průběh postmortálních změn masa. Cílem práce bylo ověřit, k jakým kvalitativním změnám masa dochází v závislosti na způsobu …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on quality characteristics of farm-raised fallow deer meat and also on the slaughter method influence on meat quality. The theoretical part deals with the importance of meat and its chemical composition. Furthermore, quality characteristics of meat, deer farms, slaughter method and the process of postmortem changes are described. The aim of this diploma thesis was to …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JAROŠOVÁ, Gabriela. \textit{Jakostní znaky daňčího masa}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/x1whor/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JAROŠOVÁ, Gabriela. Jakostní znaky daňčího masa. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Produkce, funkční a chemické složení nadzemní biomasy a chemické složení opadu alpinské tundry Východních Sudet v reakci na seč
Michaela KONEČNÁ -
Chemické složení magmatického a hydrotermálního turmalínu v horninách z Tseelského teránu, JZ Mongolsko
Nikola Pecháčková -
Chemické složení a antimikrobiální aktivita silic z Euodia hortensis a Polyscias fruticosa
Jakub Šimandl -
Chemické složení tzv. sloní kávy ve srovnání s konvenčně zpracovanými kávovými zrny (Coffea sp.; Rubiaceae)
Jan Hájíček -
Vliv modifikace dřeva buku na jeho chemické složení a odolnost vůči dřevokazným houbám
Štěpán Beránek -
Hodnocení chemického a fázového složení materiálů v závislosti na způsobu přípravy vzorků
Jan Krzywoň -
Chemické složení léčivých pramenů Léčebných lázní Jáchymov, a.s. a jehovliv na životní prostředí
Lucie Kvapilová -
Chemické složení jehněčího masa
Kateřina Urbánková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights