Jakostní znaky daňčího masa – Bc. Gabriela JAROŠOVÁ
Bc. Gabriela JAROŠOVÁ
Diplomová práce
Jakostní znaky daňčího masa
Quality characteristics of fallow deer meat
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá jakostními znaky masa farmově chovaných daňků evropských a vlivem způsobu porážky na jeho výslednou kvalitu. Literární přehled pojednává o významu masa a jeho chemickém složení. Dále popisuje kvalitativní zna-ky masa, farmový chov, způsoby porážky a průběh postmortálních změn masa. Cílem práce bylo ověřit, k jakým kvalitativním změnám masa dochází v závislosti na způsobu …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on quality characteristics of farm-raised fallow deer meat and also on the slaughter method influence on meat quality. The theoretical part deals with the importance of meat and its chemical composition. Furthermore, quality characteristics of meat, deer farms, slaughter method and the process of postmortem changes are described. The aim of this diploma thesis was to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JAROŠOVÁ, Gabriela. Jakostní znaky daňčího masa. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Produkce, funkční a chemické složení nadzemní biomasy a chemické složení opadu alpinské tundry Východních Sudet v reakci na seč
Michaela KONEČNÁ -
Chemické složení magmatického a hydrotermálního turmalínu v horninách z Tseelského teránu, JZ Mongolsko
Nikola Pecháčková -
Chemické složení a antimikrobiální aktivita silic z Euodia hortensis a Polyscias fruticosa
Jakub Šimandl -
Chemické složení tzv. sloní kávy ve srovnání s konvenčně zpracovanými kávovými zrny (Coffea sp.; Rubiaceae)
Jan Hájíček -
Vliv modifikace dřeva buku na jeho chemické složení a odolnost vůči dřevokazným houbám
Štěpán Beránek -
Hodnocení chemického a fázového složení materiálů v závislosti na způsobu přípravy vzorků
Jan Krzywoň -
Chemické složení léčivých pramenů Léčebných lázní Jáchymov, a.s. a jehovliv na životní prostředí
Lucie Kvapilová -
Chemické složení jehněčího masa
Kateřina Urbánková
Název
Vložil
Vloženo
Práva