Screening jedlých olejů fluorescenční spektroskopií – Mgr. Martina Fuksová
Mgr. Martina Fuksová
Master's thesis
Screening jedlých olejů fluorescenční spektroskopií
Screening Edible Oils by Fluorescence Spectroscopy
Abstract:
Cílem diplomové práce byla studie vybraných reprezentativních vzorků jedlých olejů, které byly zakoupeny v běžně dostupných prodejních sítích. V práci je uvedeno chemické složení olejnin používaných pro výrobu olejů a jejich zpracování. Řepkový, slunečnicový, sójový, olivový a arašídový olej byly analyzovány fluorometricky a UV/VIS spektroskopií. Fluo-rescenční spektra rostlinných olejů byla naměřena …moreAbstract:
The aim of the diploma thesis was the study of selected representative samples of edible oils, which were purchased in ordinarily accessible stores. Rapeseed, sunflower, soybean, olive and peanut oils were measured by UV/VIS absorption spectrometry and spectro-fluorometry, and their spectra were analysed. Detected substances were compared to ex-pected composition. The fluorescent spectra of vegetable …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Fuksová, Martina. Screening jedlých olejů fluorescenční spektroskopií . Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Porovnáni provozu vznětového motoru při spalování motorové nafty a rostlinného oleje
Tomáš Láf -
Rostlinné oleje v teplé a studené kuchyni
Terezie HECZKOVÁ -
Moderní rostlinné oleje využitelné v potravinářství a kosmetice
Kateřina Plachtová -
Studium vlivu lněného, konopného, mandlového, sezamového a arganového oleje na buněčné linie
Jitka Sisrová -
Netradiční rostlinné oleje ve výživě člověka a jejich zdravotně preventivní význam
Karolína HÁLOVÁ -
Postavení Ukrajiny na světovém trhu slunečnicového oleje
Karyna Andryakova -
Rostlinné oleje - spotřebitelská sonda
Jarmila Hamerská -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber