Screening jedlých olejů fluorescenční spektroskopií – Mgr. Martina Fuksová
Mgr. Martina Fuksová
Diplomová práce
Screening jedlých olejů fluorescenční spektroskopií
Screening Edible Oils by Fluorescence Spectroscopy
Anotace:
Cílem diplomové práce byla studie vybraných reprezentativních vzorků jedlých olejů, které byly zakoupeny v běžně dostupných prodejních sítích. V práci je uvedeno chemické složení olejnin používaných pro výrobu olejů a jejich zpracování. Řepkový, slunečnicový, sójový, olivový a arašídový olej byly analyzovány fluorometricky a UV/VIS spektroskopií. Fluo-rescenční spektra rostlinných olejů byla naměřena …víceAbstract:
The aim of the diploma thesis was the study of selected representative samples of edible oils, which were purchased in ordinarily accessible stores. Rapeseed, sunflower, soybean, olive and peanut oils were measured by UV/VIS absorption spectrometry and spectro-fluorometry, and their spectra were analysed. Detected substances were compared to ex-pected composition. The fluorescent spectra of vegetable …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Fuksová, Martina. Screening jedlých olejů fluorescenční spektroskopií . Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnáni provozu vznětového motoru při spalování motorové nafty a rostlinného oleje
Tomáš Láf -
Rostlinné oleje v teplé a studené kuchyni
Terezie HECZKOVÁ -
Moderní rostlinné oleje využitelné v potravinářství a kosmetice
Kateřina Plachtová -
Studium vlivu lněného, konopného, mandlového, sezamového a arganového oleje na buněčné linie
Jitka Sisrová -
Netradiční rostlinné oleje ve výživě člověka a jejich zdravotně preventivní význam
Karolína HÁLOVÁ -
Postavení Ukrajiny na světovém trhu slunečnicového oleje
Karyna Andryakova -
Rostlinné oleje - spotřebitelská sonda
Jarmila Hamerská -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber