Michaela Nerádová

Bakalářská práce

Mikrobiota masných výrobků

Microbiota of meat products
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o mikrobiotě masných výrobků. První část je zaměřena na maso a jeho chemické složení, kde je popsána voda, bílkoviny, lipidy, minerální látky a vitamíny. Druhá část se zabývá fázemi kontaminace a základními formami kažení masa, např. povrchovou a hlubokou hnilobou. Práce je zaměřena především na kažení masa vyvolané mikroorganismy, zejména na patogenní mikroorganismy, či …více
Abstract:
This Bachelor’s thesis examines meat products microbiota. The first part focuses on the meat itself and its chemical composition: water, proteins, lipids, minerals and vitamins are described. In the second part, the individual stages of contamination are studied and the basic forms of meat spoilage – surface rot and deep rot, for instance – are explored. The main focus of this thesis is meat spoilage …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Martina Kosařová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta