Michaela Nerádová

Bachelor's thesis

Mikrobiota masných výrobků

Microbiota of meat products
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o mikrobiotě masných výrobků. První část je zaměřena na maso a jeho chemické složení, kde je popsána voda, bílkoviny, lipidy, minerální látky a vitamíny. Druhá část se zabývá fázemi kontaminace a základními formami kažení masa, např. povrchovou a hlubokou hnilobou. Práce je zaměřena především na kažení masa vyvolané mikroorganismy, zejména na patogenní mikroorganismy, či …more
Abstract:
This Bachelor’s thesis examines meat products microbiota. The first part focuses on the meat itself and its chemical composition: water, proteins, lipids, minerals and vitamins are described. In the second part, the individual stages of contamination are studied and the basic forms of meat spoilage – surface rot and deep rot, for instance – are explored. The main focus of this thesis is meat spoilage …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Reader: Martina Kosařová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta