Michaela Nerádová
Bachelor's thesis
Mikrobiota masných výrobků
Microbiota of meat products
Anotácia:
Bakalářská práce pojednává o mikrobiotě masných výrobků. První část je zaměřena na maso a jeho chemické složení, kde je popsána voda, bílkoviny, lipidy, minerální látky a vitamíny. Druhá část se zabývá fázemi kontaminace a základními formami kažení masa, např. povrchovou a hlubokou hnilobou. Práce je zaměřena především na kažení masa vyvolané mikroorganismy, zejména na patogenní mikroorganismy, či …viacAbstract:
This Bachelor’s thesis examines meat products microbiota. The first part focuses on the meat itself and its chemical composition: water, proteins, lipids, minerals and vitamins are described. In the second part, the individual stages of contamination are studied and the basic forms of meat spoilage – surface rot and deep rot, for instance – are explored. The main focus of this thesis is meat spoilage …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Martina Kosařová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Uvolňování ftalátů z materiálů a obalů určených pro maso a masné výrobky
Julie Remencová -
Masné výrobky ve výživě dospělých
Jana JÁNOŠKOVÁ -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková