Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech – Bc. Natálie Krčmová
Bc. Natálie Krčmová
Diplomová práce
Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech
Activity assessment of protective culture on development of biogenic amines content in cheese
Anotace:
Diplomová práce, je zaměřena na posouzení možností snížení obsahu biogenních aminů v přírodních sýrech, za použití různých druhů mikroorganizmů, které jsou schopny je degradovat. Pro tuto práci bylo vyrobeno 5 modelových šarží sýru holandského typu (sýr gouda), kde byla jako kontrolní šarže použita šarže s producentem biogenních aminů a 4 zbylé šarže obsahovaly společně s producentem biogenních aminů …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on an assessment, if it is possible to reduce the biogenic amines in natural cheese by using the selected species of microorganism, which are able to degrade biogenic amines. Five model batches of the Dutch cheese (gouda-cheese) were produced for this purpose, where the batch with a producer of the biogenic amines was used as the control batch. The other four batches contained …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Krčmová, Natálie. Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium degradace biogenních aminů
Irena Butor -
Studium degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech
Lucie Klementová -
Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů
Vendula Molková -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková -
Skríning vybraných bakterií využívaných v mlékárenství na schopnost degradace biogenních aminů
Štěpán Beneš -
Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu zrání sýrů v závislosti na použité doplňkové kultuře
Martina Škrabalová -
Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus
Štěpán Beneš -
Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury
Barbora Řezníčková