Stanovení rtuti v multivitamínových přípravcích s využitím AMA 254 – Bc. Eva Margholdová
Bc. Eva Margholdová
Bachelor's thesis
Stanovení rtuti v multivitamínových přípravcích s využitím AMA 254
The determination of mercury in multivitamin preparations using the AMA 254
Abstract:
Byla vypracována literární rešerše, která se zabývala stanovením rtuti ve vzorcích multivitamínových přípravků. Zvláštní pozornost byla věnována metodám pro analýzu rtuti, zejména termooxidační metodě. Teoretická část byla zaměřena na popsání vlastností rtuti a její analytické metody stanovení rtuti. Prakticky byla rtuť stanovována ve vzorcích multivitamínových přípravků termooxidační metodou na přístroji …moreAbstract:
It has been designed a literary research, which dealt with the determination of mercury in samples of multivitamins preparations. Special attention was paid to methods for the analysis of mercury in particular the thermooxidation method. The theoretical part is focused on describing of properties of mercury and its analytical methodologies for the determination of mercury. Practically, mercury was …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 7. 2009
Thesis defence
- Date of defence: 2. 9. 2009
- Supervisor: doc. Ing. Anna Krejčová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARGHOLDOVÁ, Eva. \textit{Stanovení rtuti v multivitamínových přípravcích s využitím AMA 254}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/x4hpcr/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Margholdová, Eva. Stanovení rtuti v multivitamínových přípravcích s využitím AMA 254. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vývoj techniky difúzního gradientu v tenkém filmu (DGT) pro stanoveni rtuti ve vodných systémech.
Roman Szkandera -
Vývoj techniky difúzního gradientu v tenkém filmu (DGT) pro stanoveni rtuti ve vodných systémech.
Roman Szkandera -
Stanovení rtuti v severomoravských neovulkanitech
Natália Meszarosová -
Stanovení forem rtuti ve vzorcích s mikroorganismy
Klára Hůsková -
Stanovení rtuti v ovzduší
Ondřej Zvěřina -
Stanovení a speciace rtuti v životním prostředí
Rostislav Červenka -
Stanovení rtuti a jejích forem v půdách, sedimentech a hlušině atomovou absorpční spektrometrií
Pavel Coufalík -
Stanovení rtuti ve vodním ekosystému
Antonín Bednařík