Jakub LHOTA, DiS.

Bakalářská práce

Zdroje vitaminu A v potravinách a potravinových doplňcích v ČR

Sources of vitamin A in food and food accessories in Czech republic
Anotace:
Tato práce seznamuje se základními pojmy týkajícími se vitaminů a potravinových doplňků. Blíže popisuje vitamin A, jeho význam při léčbě nádorových onemocnění a některé karotenoidy. V závěru práce jsou popsána výživová doporučení pro obyvatelstvo ČR, také představuje některé doplňky stravy, obsahující vitamin A nebo jeho prekurzory, na trhu České republiky.
Abstract:
This bachelor thesis describes fundamental terms dealing with vitamins and food supple-ments. Vitamin A and some carotenoids are described. At the end of this thesis, nutrition recommendation for population of Czech republic are given, moreover there are presented some selected food supplements containing vitamin A or his precursors, available on the market in the Czech republic.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2011
Identifikátor: 20550

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

LHOTA, Jakub. Zdroje vitaminu A v potravinách a potravinových doplňcích v ČR. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii

Práce na příbuzné téma

Všechny práce