Využití nanomateriálů pro zvýšení biodostupnosti doplňků stravy – Kateřina Vašíčková
Kateřina Vašíčková
Bakalářská práce
Využití nanomateriálů pro zvýšení biodostupnosti doplňků stravy
Application of nanomaterials for enhancement of food supplements bioavailability
Anotace:
Bakalářská práce s názvem Využití nanomateriálů pro zvýšení biodostupnosti doplňků stravy se zabývá efektem vybraných doplňků stravy na lidský organismus a schopností zvýšení jejich biologické využitelnosti pro organismus pomocí nanotransportérů. Literární rešerše je zaměřena na zhodnocení problematiky biodostupnosti aktivních složek potravy. Dále jsou diskutovány přínosy i rizika užívání doplňků stravy …víceAbstract:
Bachelor thesis with the name Application of nanomaterials for enhancement of food supplements bioavailability deals with the effect of selected food supplements on human organism and the use of nanocarriers to improve their biological availability for organism. Literary part of this work is focused on the evaluation of problems of bioavailability of active food components. Then, the benefits and risks …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva