Charakteristika likérových vín, jejich výroba a uplatnění v gastronomii – Nikola Zapletalová
Nikola Zapletalová
Bakalářská práce
Charakteristika likérových vín, jejich výroba a uplatnění v gastronomii
Liqueur Wines Characteristic, Production and Use in Gastronomy
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena zejména na charakteristiku a výrobu likérových vín a také na jejich uplatnění v gastronomii. Soustředí se hlavně na likérová vína vyráběná v oblastech Španělska a Portugalska, ovšem krátce se zmiňuje i o rozšířenosti a oblibě těchto vín v České republice.Práce je věnována historii a zrodu nejznámějších likérových vín. Následující kapitola se zabývá legislativou, protože …víceAbstract:
The bachelor thesis is especially focused on characteristic and liqueur wines production and also their use in gastronomy. It primarily aims at liqueur wines produced in Spain and Portugal but it briefly mentions popularity of these wines in the Czech Republic as well. The thesis is focused on the history and origin of the most famous liqueur wines. The following chapter is concerned with legislative …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva