Charakteristika likérových vín, jejich výroba a uplatnění v gastronomii – Nikola Zapletalová
Nikola Zapletalová
Bachelor's thesis
Charakteristika likérových vín, jejich výroba a uplatnění v gastronomii
Liqueur Wines Characteristic, Production and Use in Gastronomy
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena zejména na charakteristiku a výrobu likérových vín a také na jejich uplatnění v gastronomii. Soustředí se hlavně na likérová vína vyráběná v oblastech Španělska a Portugalska, ovšem krátce se zmiňuje i o rozšířenosti a oblibě těchto vín v České republice.Práce je věnována historii a zrodu nejznámějších likérových vín. Následující kapitola se zabývá legislativou, protože …moreAbstract:
The bachelor thesis is especially focused on characteristic and liqueur wines production and also their use in gastronomy. It primarily aims at liqueur wines produced in Spain and Portugal but it briefly mentions popularity of these wines in the Czech Republic as well. The thesis is focused on the history and origin of the most famous liqueur wines. The following chapter is concerned with legislative …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZAPLETALOVÁ, Nikola. \textit{Charakteristika likérových vín, jejich výroba a~uplatnění v~gastronomii}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2017. Available from: https://theses.cz/id/x5mig1/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights