Dvořákovy Legendy. Geneze a analýza díla – Bc. Klára Horáková
Bc. Klára Horáková
Bakalářská práce
Dvořákovy Legendy. Geneze a analýza díla
Dvořák’s Legends. Genesis and Analysis of the Work.
Anotace:
Antonín Dvořák patří mezi nejvýznamnější české hudební skladatele. Jeho tvorba obsahuje celou řadu děl, od oper až po drobnější skladby pro různá nástrojová obsazení. Cyklus deseti klavírních čtyřručních skladeb s názvem Legendy, op. 59 byl dokončen 22. března roku 1881. Bakalářská práce se soustřeďuje na stručný přehled Dvořákových skladatelských období, konkrétněji poté představuje tzv. slovanské …víceAbstract:
Antonín Dvořák is one of the most eminent Czech composers. His production contains a lot of compositions, from operas to smaller pieces for different musical instruments. The cycle of ten piano four-hands pieces called Legends, op. 59 was completed on 22 March 1881. The bachelor´s thesis focuses on an overview of Dvořák's composing eras, specifically at the Slavic era. In addition, the background of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/u9i6t/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2023
- Vedoucí: Mgr. et Mgr. BcA. Bc. Lenka Kučerová, DiS.
- Oponent: doc. Mgr. Petr Hala, Ph.D. et Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasarykova univerzita
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Hudební výchova se zaměřením na vzdělávání / Hudební výchova se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
Komparativní analýza Dvořákových Legend ve verzi pro čtyřruční klavír a pro orchestr
Tereza Palátová -
Interpretační problematika Tria a moll pro klarinet, violoncello a klavír, op. 114 Johannese Brahmse
Matej Veselka -
Marketingový mix kaviarni: prípadová štúdia podniku EMA espresso bar
Jakub Vreštiak -
Business Plan for Café-bar "Ave"
Khashimzhan Arziyev -
Komparace čokolád vyrobených metodou "Bean to Bar"
Barbora Křížková -
Marketingový výzkum pro Stolní tenis a Hravý bar
Barbora Blechová -
Podnikatelský záměr nového gastronomického zařízení - Tapas Bar
Jan Pavlíček -
Komparace čokolád vyrobených metodou "bean to bar" s běžně dostupnými čokoládovými výrobky
Anna Borovcová