Vliv doby zrání na změnu jakosti vybraných sýrů s mazem na povrchu – Bc. Karolina Klimešová
Bc. Karolina Klimešová
Diplomová práce
Vliv doby zrání na změnu jakosti vybraných sýrů s mazem na povrchu
Effect of Ripening Time on the Quality Change of Selected Surface-Ripened Cheese
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na sledování vlivu doby zrání ovlivňující změnu vybraných jakostních parametrů u sýrů s mazem na povrchu. V teoretické části je stručně popsána charakteristika sýrů s mazem na povrchu, jejich výroba, zrání a mikrobiologie mazové kultury. Praktická část je zaměřena na sledování a porovnávání vybraných jakostních parametrů šesti různých sýrů s mazem na povrchu, které …víceAbstract:
The thesis is focused on monitoring effect of ripening time on the quality change of selec-ted smear-ripened cheese. Characteristic of smear-ripened cheese, their production, ripening and microbiology were briefly described in theoretical part. The practical part of this thesis is focused on monitoring and comparing selected quality parameters of six different surface-ripened cheese during a one month …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Klimešová, Karolina. Vliv doby zrání na změnu jakosti vybraných sýrů s mazem na povrchu. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikroorganizmy s dekarboxylázovou aktivitou ve vybraných fermentovaných potravinách
Eva Rejchrtová -
Vliv doprovodné dřevinné vegetace na teplotu povrchu cyklotras
Nikola Žižlavská -
Spektrální charakterizace fenolu v ledové matrici a na povrchu ledu
Marie Garncarzová -
Vliv charakteru povrchu a vegetace na teplotu vzduchu v městském prostředí na příkladu Olomouce
Lucie FILLOVÁ -
Vliv nastavení chladícího okruhu na teplotu povrchu jader vysokotlaké formy
Kryštof Stieber -
Vliv barevného odstínu pigmentové povrchové úpravy na teplotu povrchu nábytkových dílců
Lucie Plodíková -
Vliv teploty lepidla a povrchu adherendu na hloubku penetrace lepidla do masivního dřeva
Anna Voldřichová -
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý