Problematika kontaminace potravin toxickými látkami – Marcela PUDICHOVÁ
Marcela PUDICHOVÁ
Bakalářská práce
Problematika kontaminace potravin toxickými látkami
The problem of food contamination by toxic substances
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá toxickými látkami v potravinách a možnými zdravotními riziky konzumentů. Věnuje se rizikovým potravinářským přídatným látkám, kdy je kladen důraz zejména na dusičnany a dusitany, glutaman sodný, aspartam. Tyto látky se do potravin přídávají záměrně. Při tepelné úpravě potravin, tj. při grilování, smažení, uzení, sušení, pražení, dochází naopak k tvorbě látek nežádoucích, …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with toxic substances in food and the potential health risks of consumers. He dedicated to risk food additives, where there is an emphasis on nitrates and nitrites, monosodium glutamate, aspartame. These substances are added to food intentionally. These substances are added to food intentionally. When cooking food, i.e. when grilling, frying, smoking, drying, roasting, is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2014
Zveřejnit od: 23. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 5. 2014
- Vedoucí: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PUDICHOVÁ, Marcela. Problematika kontaminace potravin toxickými látkami. Ostrava, 2014. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 23.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 23. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Aplikovaná ekologie
Práce na příbuzné téma
-
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný -
Přídatné látky v masné výrobě
Alena Pejchalová -
Přídatné látky v potravinách a jejich využití
Tereza Martincová -
Přidatné látky v potravinách a jak je vnímají občané ČR
Petra Bogášová -
Vliv potravinářských přídatných látek na střevní mikrobiotu člověka
Markéta Ambasová -
Rezidua inhibičních látek v mléce
Veronika Chourová