Marcela PUDICHOVÁ

Bachelor's thesis

Problematika kontaminace potravin toxickými látkami

The problem of food contamination by toxic substances
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá toxickými látkami v potravinách a možnými zdravotními riziky konzumentů. Věnuje se rizikovým potravinářským přídatným látkám, kdy je kladen důraz zejména na dusičnany a dusitany, glutaman sodný, aspartam. Tyto látky se do potravin přídávají záměrně. Při tepelné úpravě potravin, tj. při grilování, smažení, uzení, sušení, pražení, dochází naopak k tvorbě látek nežádoucích, …more
Abstract:
The bachelor thesis deals with toxic substances in food and the potential health risks of consumers. He dedicated to risk food additives, where there is an emphasis on nitrates and nitrites, monosodium glutamate, aspartame. These substances are added to food intentionally. These substances are added to food intentionally. When cooking food, i.e. when grilling, frying, smoking, drying, roasting, is …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2014
Accessible from:: 23. 4. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 5. 2014
  • Supervisor: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PUDICHOVÁ, Marcela. Problematika kontaminace potravin toxickými látkami. Ostrava, 2014. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 23.4.2014

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 23. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta