Problematika kontaminace potravin toxickými látkami – Marcela PUDICHOVÁ
Marcela PUDICHOVÁ
Bachelor's thesis
Problematika kontaminace potravin toxickými látkami
The problem of food contamination by toxic substances
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá toxickými látkami v potravinách a možnými zdravotními riziky konzumentů. Věnuje se rizikovým potravinářským přídatným látkám, kdy je kladen důraz zejména na dusičnany a dusitany, glutaman sodný, aspartam. Tyto látky se do potravin přídávají záměrně. Při tepelné úpravě potravin, tj. při grilování, smažení, uzení, sušení, pražení, dochází naopak k tvorbě látek nežádoucích, …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with toxic substances in food and the potential health risks of consumers. He dedicated to risk food additives, where there is an emphasis on nitrates and nitrites, monosodium glutamate, aspartame. These substances are added to food intentionally. These substances are added to food intentionally. When cooking food, i.e. when grilling, frying, smoking, drying, roasting, is …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2014
Accessible from:: 23. 4. 2014
Thesis defence
- Date of defence: 19. 5. 2014
- Supervisor: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
PUDICHOVÁ, Marcela. Problematika kontaminace potravin toxickými látkami. Ostrava, 2014. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 23.4.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 23. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biology / Applied Ecology
Theses on a related topic
-
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný -
Přídatné látky v potravinách a jejich využití
Tereza Martincová -
Přidatné látky v potravinách a jak je vnímají občané ČR
Petra Bogášová -
Vliv potravinářských přídatných látek na izolaci DNA z ryb a rybích výrobků
Kateřina Kodešová -
Vliv potravinářských přídatných látek na vybrané vlastnosti bakterií
Tereza Dvořáková -
Posouzení rizik při výběru obalů pro vybrané potraviny
Jan Tihelka