Marcela PUDICHOVÁ

Bakalářská práce

Problematika kontaminace potravin toxickými látkami

The problem of food contamination by toxic substances
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá toxickými látkami v potravinách a možnými zdravotními riziky konzumentů. Věnuje se rizikovým potravinářským přídatným látkám, kdy je kladen důraz zejména na dusičnany a dusitany, glutaman sodný, aspartam. Tyto látky se do potravin přídávají záměrně. Při tepelné úpravě potravin, tj. při grilování, smažení, uzení, sušení, pražení, dochází naopak k tvorbě látek nežádoucích, …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with toxic substances in food and the potential health risks of consumers. He dedicated to risk food additives, where there is an emphasis on nitrates and nitrites, monosodium glutamate, aspartame. These substances are added to food intentionally. These substances are added to food intentionally. When cooking food, i.e. when grilling, frying, smoking, drying, roasting, is …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2014
Zveřejnit od: 23. 4. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 5. 2014
  • Vedoucí: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PUDICHOVÁ, Marcela. Problematika kontaminace potravin toxickými látkami. Ostrava, 2014. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 23.4.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 23. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biologie / Aplikovaná ekologie