Imobilizace biologicky aktivního proteinu v matrici biorozložitelného polymeru pro zdravotnické a kosmetické aplikace – Bc. Kateřina Vojtášková
Bc. Kateřina Vojtášková
Diplomová práce
Imobilizace biologicky aktivního proteinu v matrici biorozložitelného polymeru pro zdravotnické a kosmetické aplikace
Immobilization of Bioactive Protein into a Matric of Biodegradable Polymer for Cosmetic and Medical Applications
Anotace:
Diplomová práce se zabývá přípravou a charakterizací binárních polymerních filmů na bázi polylaktidu a polyetylenglykolu sloužících pro imobilizaci bakteriocinu nisinu s potenciálním využitím v oblasti antibakteriálního balení potravin či ve zdravotnictví. Byly připraveny polymerní filmy s polyethylenglykolem o molekulových hmotnostech 4006000 g.mol-1 a koncentracích 0-20 hm. %, u kterých byly hodnoceny …víceAbstract:
This diploma work deals with preparation and characterization of binary polymer films based on polylactide/polyethylene glycol developed for immobilization of a bacteriocin nisin with potential applicability in antimicrobial food packaging or medicine. There were prepared polymer films with a polyethylene glycol having molecular weights 4006000 g.mol-1 and the concentration of 0-20 wt. %. The blends …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016
Zveřejnit od: 16. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VOJTÁŠKOVÁ, Kateřina. \textit{Imobilizace biologicky aktivního proteinu v matrici biorozložitelného polymeru pro zdravotnické a kosmetické aplikace}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/x64bou/.
Jak správně citovat práci
Vojtášková, Kateřina. Imobilizace biologicky aktivního proteinu v matrici biorozložitelného polymeru pro zdravotnické a kosmetické aplikace. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.