Evropská právní politika v oblasti bezpečnosti potravin a EFSA – Tereza Kaľavská
Tereza Kaľavská
Bakalářská práce
Evropská právní politika v oblasti bezpečnosti potravin a EFSA
European Union's Food Safety Policy and the European Food Safety Authority (EFSA)
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá aktuální právní úpravou v oblasti bezpečnosti potravin na úrovni v Evropské unie. V první a druhé části se věnuji vzniku potravinového práva a evropským právním předpisům v této problematice, převážná část této práce je zaměřena na témata hygieny potravin a označování potravin. Zabývám se současnými případy spojenými s nezávadností potravin jako jsou kauza metylalkohol (září …víceAbstract:
This thesis deals with the current food safety policy at the level of the European Union. The first and second parts describe origin of food law and european legal regulations in the field of food safety, the major part of this bachelor thesis is focused on food hygiene and food labeling. I deal with actual cases related to food safety, such as case of methanol (September 2012) or junk food imports …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 10. 2012
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/37316
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2013
- Vedoucí: Nicole Grmelová
- Oponent: Jan Vavrečka
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/37316
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Podnikání a právo
Práce na příbuzné téma
-
Polycyklické aromatické uhlovodíky v potravinových komoditách s častým výskytem v Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva
Veronika Vondrášková -
Výuková opora předmětu Potraviny a nápoje pro 1. ročník oboru Kuchař - číšník pro pohostinství
Kateřina Halodová -
Návrh a využití studijní opory pro učitele - Potraviny a výživa
Linda Šebestová -
Vývoj a validace multiplexní technologie xMAP pro detekci a kvantifikaci patogenních virů v prostředí.
Jakub Hrdý -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Návrh a ověření výukové opory pro výuku oboru kuchař - číšník
Lenka Svobodová -
Informační centrum bezpečnosti potravin jako součást systému kontroly potravin v ČR.
Pavla HENDRYCH JÍROVÁ -
Vývoj a validace multiplexní technologie xMAP pro detekci a kvantifikaci patogenních virů v prostředí.
Jakub Hrdý