Správná výrobní a hygienická praxe při zpracování sladkovodních ryb. – Jiří SMOLA
Jiří SMOLA
Diplomová práce
Správná výrobní a hygienická praxe při zpracování sladkovodních ryb.
Good manufacturing and hygienic practices with processing of freshwater fish.
Anotace:
HACCP a správná výrobní praxe jsou nástroje k zabezpečení potravní bezpečnosti. Technologický postup při zpracování ryb začíná příjmem živých ryb a končí skladováním a expedicí rybích výrobků. Skladování je operace, při které může dojit k ohrožení zdraví spotřebitele. Při nesprávném udržování teploty dochází k pomnožení mikroorganizmů. Skladování probíhá při teplotě 0 {--} 2 °C, která zastaví růst …víceAbstract:
HACCP and good manufacturing practices are tools to the safeguard of food safety. Technologic process of fish processing begins by receiving of live fish and ending with stock and expedition of fish products. Stocking is the operation, whereat is able to get to consumer{\crq}s health hazard. Wrong temperature regulation causes multiplication of microorganisms. Stocking proceed at temperature 0 {-- …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2008
Zveřejnit od: 30. 4. 2008
Identifikátor:
3295
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2008
- Vedoucí: doc. Ing. František Vácha, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SMOLA, Jiří. \textit{Správná výrobní a hygienická praxe při zpracování sladkovodních ryb.}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/x6vcb3/.
Jak správně citovat práci
SMOLA, Jiří. Správná výrobní a hygienická praxe při zpracování sladkovodních ryb.. Č. Bud., 2008. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2008 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Rybářství
Práce na příbuzné téma
-
Analýza nebezpečí a kritické kontrolní body při výrobě sušenek
Pavla JÍLKOVÁ -
Systém analýzy nebezpečí a stanovení kritických kontrolních bodů ve stravovacích zařízeních
Věra Šmídová -
VYPRACOVÁNÍ KRITICKÝCH KONTROLNÍCH BODŮ PRO DEFINOVANÉ CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY
Soňa Nováčková -
Systém kritických bodů ve školním poloprovozu
Lenka Nováková -
Aplikace systému kritických kontrolních bodů HACCP při výrobě pitné vody
Jaroslav BANÝ -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková
Název
Vložil
Vloženo
Práva