Adéla Zetková

Bakalářská práce

Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa

Quality and technology of lamb and mutton processing
Anotace:
Práce je zaměřena na kvalitu a technologii zpracování jehněčího a skopového masa, na porážku, hodnocení jatečně upraveného těla a na výrobky z jehněčího a skopového masa. Ovčí maso je dietnějším druhem masa, s bohatým obsahem vitaminů a minerálních látek, především železa a zinku. Obsahuje 70 – 75 % vody, 18 – 20 % bílkovin a 5 – 27 %, tuku v závislosti na věku, plemeni a dalších faktorech. Kvalitu …více
Abstract:
The thesis is focused on the quality and technological processing of lamb and mut-ton, slaughter, evaluation of the carcass and lamb and mutton products. Sheep meat is a more dietary type of meat, with a rich selection of vitamins and minerals, mainly iron and zinc. It contains 70 – 75% water, 18 – 20 % protein and 5 – 27 % fat depending on age, breed and other factors. The quality of meat is affected …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta