Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa – Adéla Zetková
Adéla Zetková
Bakalářská práce
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Quality and technology of lamb and mutton processing
Anotace:
Práce je zaměřena na kvalitu a technologii zpracování jehněčího a skopového masa, na porážku, hodnocení jatečně upraveného těla a na výrobky z jehněčího a skopového masa. Ovčí maso je dietnějším druhem masa, s bohatým obsahem vitaminů a minerálních látek, především železa a zinku. Obsahuje 70 – 75 % vody, 18 – 20 % bílkovin a 5 – 27 %, tuku v závislosti na věku, plemeni a dalších faktorech. Kvalitu …víceAbstract:
The thesis is focused on the quality and technological processing of lamb and mut-ton, slaughter, evaluation of the carcass and lamb and mutton products. Sheep meat is a more dietary type of meat, with a rich selection of vitamins and minerals, mainly iron and zinc. It contains 70 – 75% water, 18 – 20 % protein and 5 – 27 % fat depending on age, breed and other factors. The quality of meat is affected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologie zpracování a sortiment výrobků ze skopového a jehněčího masa
Lenka KRČMÁŘOVÁ -
UPLATNĚNÍ SKOPOVÉHO A JEHNĚČÍHO MASA
Gabriela Mati -
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa
Jana Ryvolová -
Nedostatečně tepelně upravená svalovina býložravců (přežvýkavců) a její parazitární rizika
Veronika Šmídková -
INOVACE V OBLASTI PŘÍPRAVY POKRMŮ ZE SKOPOVÉHO MASA A JEHO NUTRIČNÍ VÝZNAM
Kristýna Štohandlová -
Analýza vybraných mateřských vlastností bahnic a porodní hmotnosti jehňat na přežitelnost jehňat, jejich růstové schopnosti a ukazatele jatečné hodnoty
Marek Mach -
Vliv krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku ovcí
Michaela Kochová