Vliv působení kyslíku při zpracování hroznů odrůdy Sauvignon – Roman Zamara
Roman Zamara
Bachelor's thesis
Vliv působení kyslíku při zpracování hroznů odrůdy Sauvignon
Oxygen influence during processing of Sauvignon Blanc grapes
Abstract:
V rámci této bakalářské závěrečné práci jsou prozkoumané základy vlivu kyslíku na víno během zpracování hroznů z odrůdy Sauvignon Blanc. Jsou popsaný účinky kyslíku jako zvláštní, tak i komplexně oxidace, oxidativních enzymů, způsoby zabránění oxidace, látky organoleptické významné pro odrůdu Sauvignon Blanc. Byl proveden praktický pokus s pěti vzorků z odrůdy Sauvignon, které se liší stupněm oxidace …moreAbstract:
In my bachelor's thesis the bases of oxygen influence on wine during the grape processing are explored on Sauvignon Blanc variety grapes. Oxygen effects are described as well as complex oxidation, oxidative enzymes, methods of oxidation prevention and substances important for organoleptic characteristics of Sauvignon Blanc wines. A practical experiment was made with five samples of the Sauvignon variety …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Reader: Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Porovnání metod měření senzorické dominance
Veronika Sychrová -
Kvalitativní a senzorické porovnání vín vyrobených v sudech s různým původem dřeva
Štěpán Tesařík -
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Anna Svojanovská -
Porovnání senzorické jakosti šunek v závislosti na receptuře
Anna Poukarová -
Senzorické porovnání uzenářských výrobků vyráběných různými technologiemi
Daniela ŠVRČKOVÁ -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák