Roman Zamara

Bachelor's thesis

Vliv působení kyslíku při zpracování hroznů odrůdy Sauvignon

Oxygen influence during processing of Sauvignon Blanc grapes
Abstract:
V rámci této bakalářské závěrečné práci jsou prozkoumané základy vlivu kyslíku na víno během zpracování hroznů z odrůdy Sauvignon Blanc. Jsou popsaný účinky kyslíku jako zvláštní, tak i komplexně oxidace, oxidativních enzymů, způsoby zabránění oxidace, látky organoleptické významné pro odrůdu Sauvignon Blanc. Byl proveden praktický pokus s pěti vzorků z odrůdy Sauvignon, které se liší stupněm oxidace …more
Abstract:
In my bachelor's thesis the bases of oxygen influence on wine during the grape processing are explored on Sauvignon Blanc variety grapes. Oxygen effects are described as well as complex oxidation, oxidative enzymes, methods of oxidation prevention and substances important for organoleptic characteristics of Sauvignon Blanc wines. A practical experiment was made with five samples of the Sauvignon variety …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Reader: Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta