Vliv působení kyslíku při zpracování hroznů odrůdy Sauvignon – Roman Zamara
Roman Zamara
Bakalářská práce
Vliv působení kyslíku při zpracování hroznů odrůdy Sauvignon
Oxygen influence during processing of Sauvignon Blanc grapes
Anotace:
V rámci této bakalářské závěrečné práci jsou prozkoumané základy vlivu kyslíku na víno během zpracování hroznů z odrůdy Sauvignon Blanc. Jsou popsaný účinky kyslíku jako zvláštní, tak i komplexně oxidace, oxidativních enzymů, způsoby zabránění oxidace, látky organoleptické významné pro odrůdu Sauvignon Blanc. Byl proveden praktický pokus s pěti vzorků z odrůdy Sauvignon, které se liší stupněm oxidace …víceAbstract:
In my bachelor's thesis the bases of oxygen influence on wine during the grape processing are explored on Sauvignon Blanc variety grapes. Oxygen effects are described as well as complex oxidation, oxidative enzymes, methods of oxidation prevention and substances important for organoleptic characteristics of Sauvignon Blanc wines. A practical experiment was made with five samples of the Sauvignon variety …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání metod měření senzorické dominance
Veronika Sychrová -
Kvalitativní a senzorické porovnání vín vyrobených v sudech s různým původem dřeva
Štěpán Tesařík -
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Anna Svojanovská -
Porovnání senzorické jakosti šunek v závislosti na receptuře
Anna Poukarová -
Senzorické porovnání uzenářských výrobků vyráběných různými technologiemi
Daniela ŠVRČKOVÁ -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák