Roman Zamara

Bakalářská práce

Vliv působení kyslíku při zpracování hroznů odrůdy Sauvignon

Oxygen influence during processing of Sauvignon Blanc grapes
Anotace:
V rámci této bakalářské závěrečné práci jsou prozkoumané základy vlivu kyslíku na víno během zpracování hroznů z odrůdy Sauvignon Blanc. Jsou popsaný účinky kyslíku jako zvláštní, tak i komplexně oxidace, oxidativních enzymů, způsoby zabránění oxidace, látky organoleptické významné pro odrůdu Sauvignon Blanc. Byl proveden praktický pokus s pěti vzorků z odrůdy Sauvignon, které se liší stupněm oxidace …více
Abstract:
In my bachelor's thesis the bases of oxygen influence on wine during the grape processing are explored on Sauvignon Blanc variety grapes. Oxygen effects are described as well as complex oxidation, oxidative enzymes, methods of oxidation prevention and substances important for organoleptic characteristics of Sauvignon Blanc wines. A practical experiment was made with five samples of the Sauvignon variety …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Oponent: Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta