Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin – Bc. Tomáš Zapletal
Bc. Tomáš Zapletal
Bachelor's thesis
Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin
Chemical and Physical Parameters that Determine the Quality of Honey and Wines and their Possible use for Quality Control of Meads
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá parametry kvality medu a vína, jejich chemickým sloţením a vyuţitím některých parametrů pro určení kvality medovin. Jsou zde také popsány druhy vyráběných medovin a technologický postup jejich výroby. V experimentální části byl stanoven obsah prolinu spektrofotometrickou metodou ve 20 vzorcích medovin získaných z obchodních řetězců i od soukromých výrobců.Abstract:
This thesis deals with the quality parameters of honey and wine, its chemical composition and the application of some of the parameters in the mead quality determination. There are also described several kinds of produced meads and its technological production process. The experimental part is focused on the spectrophotometric determination of proline in 20 mead samples that were obtained from chain …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 7. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 26. 8. 2015
- Supervisor: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZAPLETAL, Tomáš. \textit{Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/x97u7j/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zapletal, Tomáš. Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Den nye ordklasseinndelingen i norsk, med spesielt fokus pa pronomen og determinativ og en sammenligning med det engelske og det slovakiske systemet
Pavol Seriš -
Michael Stavarič im Dialog mit H. C. Artmann: Ein Vergleich der Lyrikbände "in an schwoazzn kittl gwicklt" und "med ana schwoazzn dintn"
Alžběta Stavělová -
Samernas liv i Sverige och Ryssland: en analys av utvalda aspekter med fokus på kolonisation, politisk representation och samtida problem
Blanka Maršálková -
Med - výroba, prodej a využití včelích produktů v gastronomii
Lenka Vorlíčková -
Möjligheter till stöd för personer med autism i Sverige enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
Veronika Clausová -
MED-ARB v mezinárodním obchodním styku
Jan SAMEK -
Med jako surovina v potravinářských výrobách a kulinářství
Klaudie Adamíková -
Med a jeho vliv na zdraví člověka
Kateřina Bajerová