Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin – Bc. Tomáš Zapletal
Bc. Tomáš Zapletal
Bachelor's thesis
Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin
Chemical and Physical Parameters that Determine the Quality of Honey and Wines and their Possible use for Quality Control of Meads
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá parametry kvality medu a vína, jejich chemickým sloţením a vyuţitím některých parametrů pro určení kvality medovin. Jsou zde také popsány druhy vyráběných medovin a technologický postup jejich výroby. V experimentální části byl stanoven obsah prolinu spektrofotometrickou metodou ve 20 vzorcích medovin získaných z obchodních řetězců i od soukromých výrobců.Abstract:
This thesis deals with the quality parameters of honey and wine, its chemical composition and the application of some of the parameters in the mead quality determination. There are also described several kinds of produced meads and its technological production process. The experimental part is focused on the spectrophotometric determination of proline in 20 mead samples that were obtained from chain …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 7. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 8. 2015
- Vedúci: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZAPLETAL, Tomáš. \textit{Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin}. Online. Bakalárska práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/x97u7j/.
Jak správně citovat práci
Zapletal, Tomáš. Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Den nye ordklasseinndelingen i norsk, med spesielt fokus pa pronomen og determinativ og en sammenligning med det engelske og det slovakiske systemet
Pavol Seriš -
Michael Stavarič im Dialog mit H. C. Artmann: Ein Vergleich der Lyrikbände "in an schwoazzn kittl gwicklt" und "med ana schwoazzn dintn"
Alžběta Stavělová -
Samernas liv i Sverige och Ryssland: en analys av utvalda aspekter med fokus på kolonisation, politisk representation och samtida problem
Blanka Maršálková -
Med - výroba, prodej a využití včelích produktů v gastronomii
Lenka Vorlíčková -
Möjligheter till stöd för personer med autism i Sverige enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
Veronika Clausová -
MED-ARB v mezinárodním obchodním styku
Jan SAMEK -
Med jako surovina v potravinářských výrobách a kulinářství
Klaudie Adamíková -
Med a jeho vliv na zdraví člověka
Kateřina Bajerová