Využití zeolitů v technológii vín révy vinné – Kristína Miklovičová
Kristína Miklovičová
Bachelor's thesis
Využití zeolitů v technológii vín révy vinné
Využití zeolitů v technologii vín révy vinné
Abstract:
Tato práce má teoreticko-empirický charakter a svým obsahem se zaměřuje na využití zeolitů v technologii výroby vína. V teoretické části definuje zeolit, jeho původ, složení a strukturu, jakož i vlastnosti, rozdělení jednotlivých zeolitů a jejich možné využití v enológii. Tato přírodní hornina, vyznačující se vysokou absorpční schopností je schopná vázat na sebe molekuly díky své vysoce porézní struktuře …moreAbstract:
This bachelor thesis has a theoretical-empirical character and its content is focused on the use of zeolites in the production technology of wine. The theoretical part defines the zeolite, its origin, composition and structure as well as the properties, the division of individual zeolites and their possible use in enology. This natural rock, characterized by their high absorption quality, is able to …moreAbstract:
Táto práca má teoreticko-empirický charakter a svojim obsahom sa zameriava na využitie zeolitov v technológii výroby vína. V teoretickej časti definuje zeolit, jeho pôvod, zloženie a štruktúru, ako aj vlastnosti, rozdelenie jednotlivých zeolitov a ich možné využitie v enológii. Táto prírodná hornina, vyznačujúca sa vysokou absorpčnou schopnosťou je schopná viazať na seba molekuly vďaka svojej vysoko …moreKeywords
zeolit alkoholová fermentace dusíkaté látky termolabilní bílkoviny polyfenoloxidáza aminokyseliny
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Josef Licek
- Reader: Radim Holešinský, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
The Art of Fermentation In Cocktails: The Bartender s Perspective
Veronika Vybíralíková -
Aminokyseliny v ječmeni a sladu
David Srp -
Dusíkaté látky ve výživě králíků
Peter Šufliarský