Bc. Mikuláš Zouvala
Master's thesis
Potravinová bezpečnost České republiky
Food Security in the Czech Republic
Abstract:
V práci je definována potravinová bezpečnost v konceptu lidské bezpečnosti a v agendě OSN, EU a ČR. Problematika potravinové bezpečnosti je ukázána na případové studii zabývající se pšenicí a základními potravinami vyrábějících se z pšenice chleba a pečiva. Práce analyzuje čtyři pilíře potravinové bezpečnosti dostupnost potravin, přístup k potravinám, využití potravin a stabilitu. K tomuto účelu jsou …moreAbstract:
In the thesis food security is defined by using concept of the human security in agenda of the UN, the EU and the Czech Republic. The problematics of the food security is shown on the case study of wheat and basic food made of wheat bread and pastry. The thesis analyses four pillars of the food security food availability, access to food, utilization of food and stability. For this purpose, are used …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Bohuslav Pernica, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zouvala, Mikuláš. Potravinová bezpečnost České republiky. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta ekonomicko-správníUniversity of Pardubice
Faculty of Economics and AdministrationMaster programme / field:
Economic Policy and Administration / Regional Development
Theses on a related topic
-
Ekonomický přístup k potravinám a potravinová bezpečnost
Marek Divín -
Potravinová bezpečnost v regionu střední Afriky
Magdalena Staňková -
Ekonomický přístup k potravinám a potravinová bezpečnost
Marek Divín -
Přístupy hospodaření na půdě šetrné k přírodním zdrojům v rámci podpor rozvoje venkova
Kamila Nová -
Obliba a dostupnost lokálních potravin
Monika Crhová -
Pracovníci potravinářských podniků jako zdroj kontaminace potravin
Veronika Kondelová -
Jaké faktory rozhodují o výběru potravin u spotřebitele v ČR
Marcela KLÍMKOVÁ -
Stabilita stability přírodních barviv v různých potravinách
Daniela Malíková