Vliv kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů – Bc. Tomáš Zbranek
Bc. Tomáš Zbranek
Master's thesis
Vliv kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů
The effect of combination of sheep and cow milk on yoghurt properties
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů. Vzorky byly vyrobeny z ovčího mléka, směsi ovčího a kravského mléka s různým poměrem zastoupení obou surovin a kravského mléka. Pokus byl složen ze dvou částí. Mléko použité pro výrobu první sady jogurtů bylo standardizováno na obsah sušiny a tuku ovčího mléka. Výroba druhé sady vzorků proběhla z …moreAbstract:
Thesis is focused on exploring the impact of a combination of sheep and cow milk on characteristics of yogurt. The samples were made from sheep milk, a mixture of sheep and cow milk with varying proportions of representation of both raw materials and cow milk. Experiment was composed of two parts. The milk used for the production of the first set yoghurt was standardized on the content of dry matter …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zbranek, Tomáš. Vliv kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů . Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Zhodnocení mléčné užitkovosti ovcí v průběhu laktace
Kateřina Kryštofová -
Zhodnocení vybraných ukazatelů mléka u ovcí plemene lacaune při aplikaci pastevního odchovu.
Markéta Sedláková -
Klasický vs. bulharský jogurt – senzorická kvalita vs. chemické a mikrobiologické složení
Michaela Podloučková -
Klasický vs. tradiční bulharský jogurt – chemická, mikrobiologická a senzorická charakterizace
Zahraa Jasimová -
Jogurty-jejich benefity a postavení ve výživě člověka
Barbora Slanařová -
Hladiny equolu a isoflavonů v jogurtech v závislosti na jejich dávce v krmivu
Martin Štěpánek