Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech ukrajinské a české kuchyně – Bc. Vendula Hrubá
Bc. Vendula Hrubá
Bakalářská práce
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech ukrajinské a české kuchyně
Analysis of Differences in Cooking Habits of Ukrainian and Czech Cuisine
Anotace:
Cílem bakalářské práce byla analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech dvou odlišných kuchyní, ukrajinské a české. Ačkoliv téma pokrývá široké spektrum oblastí ke zkoumání, tak jsem se z větší části zaměřila na stravovací zvyklosti spojené s oslavami svátků. Tomu odpovídá i teoretické vymezení, kde jsem se zabývala historií stravování v obou zemích a původem svátků a tradic. V analytické části jsem …víceAbstract:
The goal of bachelor dissertation was analysis of differences in eating habits of two divergent cuisines, ukrainian and czech. Even though this theme covers wide spectrum of areas to research, I decided to focus more on eating habits linked with holidays celebrations. This corresponds with theoretical definition, where I wrote about history of eating habits of both countries and about origin of holidays …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 11. 2019
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/csa5v/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 1. 2020
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: doc. PhDr. Jelena Celunová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HRUBÁ, Vendula. \textit{Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech ukrajinské a české kuchyně}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/xbsav5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Specifika ukrajinské gastronomie
Taisiia Bondarenko -
Vliv ukrajinské kuchyně na Volyňské Čechy
Alena Zutisová -
Singer’s Gimpel the fool & Dostoevsky’s Prince Myshkin: Tracing the figure of the holy fool in Jewish American and Russian literary traditions
Dušan Mencl -
Rozdíly ve stravovacích zvyklostech kazašské a české kuchyně
Aidai Kamchybek Kyzy -
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech arménské a české kuchyně
Lianna Belousova -
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech thajské a české kuchyně
Aneta Frydrychová -
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech vietnamské a české kuchyně
Tra My Nguyen Thi Huong -
Vliv sociálních a kulturních faktorů na stravovací zvyklosti
Adéla ČECHOVÁ