Bc. Vendula Hrubá

Bakalářská práce

Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech ukrajinské a české kuchyně

Analysis of Differences in Cooking Habits of Ukrainian and Czech Cuisine
Anotace:
Cílem bakalářské práce byla analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech dvou odlišných kuchyní, ukrajinské a české. Ačkoliv téma pokrývá široké spektrum oblastí ke zkoumání, tak jsem se z větší části zaměřila na stravovací zvyklosti spojené s oslavami svátků. Tomu odpovídá i teoretické vymezení, kde jsem se zabývala historií stravování v obou zemích a původem svátků a tradic. V analytické části jsem …více
Abstract:
The goal of bachelor dissertation was analysis of differences in eating habits of two divergent cuisines, ukrainian and czech. Even though this theme covers wide spectrum of areas to research, I decided to focus more on eating habits linked with holidays celebrations. This corresponds with theoretical definition, where I wrote about history of eating habits of both countries and about origin of holidays …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 11. 2019
Identifikátor: https://is.vsh.cz/th/csa5v/

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 1. 2020
  • Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
  • Oponent: doc. PhDr. Jelena Celunová, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze