Mikroorganismy v pivovarském průmyslu – Markéta BUDÍNSKÁ
Markéta BUDÍNSKÁ
Bakalářská práce
Mikroorganismy v pivovarském průmyslu
Microorganisms in brewing industry
Anotace:
Tato bakalářská práce je literární rešerší shrnující aktuální poznatky o mikroorganismech, které ovlivňují jak pozitivně, tak negativně proces výroby piva. V práci je věnována pozornost zejména kvasinkám, jejichž schopnost kvašení se využívá při produkci piva, vína a jiných alkoholických nápojů. Dále jsou charakterizovány druhy Saccharomyces cerevisiae, vyskytující se u svrchně kvašených piv, a Saccharomyces …víceAbstract:
This bachelor thesis is a research summarizing current knowledge on microorganisms influencing both - the positive and the negative process of beer production. Attention is paid mainly to yeasts, whose fermentation capability is used in the production of beer, wine, and other alcoholic beverages. Furthermore, the species of Saccharomyces cerevisiae, found in top-fermented beers, and Saccharomyces pastorianus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 5. 2018
- Vedoucí: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BUDÍNSKÁ, Markéta. Mikroorganismy v pivovarském průmyslu. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie