Etika stolování a stravování jako součást socializace jedince – Kateřina Hudečková
Kateřina Hudečková
Bakalářská práce
Etika stolování a stravování jako součást socializace jedince
Ethies of dining and boarding as a part of socialization of the individual
Anotace:
Práce se zabývá vlivem výchovy a socializace jedince od útlého dětství v rodině, později ve škole a koneckonců i v zaměstnání prostřednictvím dodržování kulturních a etických zásad chování při stolování. Výzkumnou otázkou bude zajištění úrovně stolování a stravování studentů policejních škol ministerstva vnitra. Vliv osobnostní dvorní etiketyAbstract:
The work deals with the influence of education and socialization of individuals from early childhood within the family, later in school and after all even in the workplace through respect for cultural and ethical behaviour during dinning. The research question will be ensuring the level of dining of police students on schools of Ministry of Interior. The in-fluence of personal court ethics.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2014
Zveřejnit od: 16. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hudečková, Kateřina. Etika stolování a stravování jako součást socializace jedince. Brno, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studiíPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta humanitních studiíBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Sociální pedagogika
Práce na příbuzné téma
-
Výživa a stravování dětí mateřských škol v Olomouci se zaměřením na kulturu a rituály při stolování
Petra KREČMANOVÁ -
Rozdíly ve stravovacích zvyklostech kazašské a české kuchyně
Aidai Kamchybek Kyzy -
Jídlo a stolování v kinematografii Jiřího Menzela
Jan Rec -
Společenská role stravování a výživa u seniorů v dlouhodobé péči
Linda KOTALOVÁ -
Etika v účetní profesi (etika, morálka, kodexy profesionálního chování)
Šárka Jiranová -
Aplikovaná profesní etika: etika pracovníků ve finančním poradenství
Martin Polák -
Kdy brát etiku vážně: Persuasivní etika jako odpověď na otázku „A k čemu?“
Michal Stránský -
Informační etika pohledem evolučního paradigmatu
Ondřej Řepka