Srovnání senzorických vlastností vybraných sójových výrobků v závislosti na technologii výroby – Bc. Kateřina Krtilová
Bc. Kateřina Krtilová
Diplomová práce
Srovnání senzorických vlastností vybraných sójových výrobků v závislosti na technologii výroby
Comparison of Particular Soya Homemade Products with the Mass Produced Products
Anotace:
Diplomová práce na téma „Srovnání domácí výroby s průmyslovou výrobou vybraných sójových výrobků“ je zaměřena na výrobu a senzorické hodnocení sójových produktů v prostředí domácnosti a senzorické porovnání vyrobených produktů s komerčními výrobky. V laboratorním prostředí byly vyrobeny čtyři sójové produkty: sójový nápoj, zakysaný sójový výrobek, tofu a tempeh. Výrobní podmínky byly nejvíce přiblíženy …víceAbstract:
The thesis on “ the Comparison of Particular Soya Homemade Products with the Mass Produced Products “ is focused on the production of the soya products in the conditions of homemade environment and on the sensory comparison with the same mass produced soya products. The four soya products have been made in the university laboratory: a soymilk, a soy yogurt, tofu and tempeh. The production conditions …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRTILOVÁ, Kateřina. \textit{Srovnání senzorických vlastností vybraných sójových výrobků v~závislosti na technologii výroby}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/xexm25/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Komplexní studium biologických účinků vybraných typů sojových výrobků
Michaela Ručková -
Využití sójových náhrad masa ve výživě člověka
Monika MIKULÁŠOVÁ -
Vliv kuchyňské úpravy na stravitelnost sójových produktů
Dušan SAMEK -
Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku
Simona ŘEZÁČOVÁ -
Výrobky ze sóji
Kateřina Krtilová -
Analýza a modelování průběhu chůze z tlakových senzorů
Tomáš Valášek -
Nutriční a senzorické hodnocení sójových a dalších rostlinných nápojů jako alternativ mléka
Michaela Bartáková -
Valorisation of brewers’ spent grain in a soy yogurt product
Beatrice Sella