Tradiční česká gastronomie napříč časem – Bc. Martina Klouparová
Bc. Martina Klouparová
Bakalářská práce
Tradiční česká gastronomie napříč časem
Traditional czech gastronomy through the history
Anotace:
Bakalářská práce „Tradiční česká gastronomie napříč časem“ pojednává o české gastronomii, která je součástí výuky tříletého oboru Kuchař – číšník. To znamená historii české stravy, význam jednotlivých základních surovin, pověry a symbolika spjatou s přípravou stravy v české kuchyni. Odlišnosti a specifika regionální kuchyně a příklady jednotlivých pokrmů regionální kuchyně. Stravou a jejími vlivy na …víceAbstract:
Bachelor thesis "Traditional Czech cuisine through time" deals with Czech cuisine, which is part of three years study programme "cook - waiter". It deals about the history of the Czech diet, the importance of individual basic ingredients, superstition and symbolism connected with food preparation in Czech cuisine. There is also part about differences and specificities of regional cuisine and examples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/qdti1/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 5. 2016
- Vedoucí: Ing. Pavla Stejskalová
- Oponent: JUDr. Mgr. Ing. Kateřina Šmejkalová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasarykova univerzita
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Učitelství praktického vyučování
Práce na příbuzné téma
-
Analýza italské gastronomie v České republice
Andrea Nekvindová -
Specifika ukrajinské gastronomie
Taisiia Bondarenko -
Jídlo a stolování v kinematografii Jiřího Menzela
Jan Rec -
Někdo maluje květiny a ženy, aby si mohl opatřit co nejvíce jídla.A někdo maluje jídlo, aby mohl ženě koupit květiny.
Katarína KOVÁČOVÁ -
Udržitelnost a jídlo (plýtvání jídlem dětmi: případová studie předškolního zařízení)
Anna Roháčková -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru
Tereza Nová -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru.
Apolena Jirásková -
Jídlo jako cesta k interkulturní výchově
Barbora Kučerová