Bc. Martina Klouparová

Bachelor's thesis

Tradiční česká gastronomie napříč časem

Traditional czech gastronomy through the history
Abstract:
Bakalářská práce „Tradiční česká gastronomie napříč časem“ pojednává o české gastronomii, která je součástí výuky tříletého oboru Kuchař – číšník. To znamená historii české stravy, význam jednotlivých základních surovin, pověry a symbolika spjatou s přípravou stravy v české kuchyni. Odlišnosti a specifika regionální kuchyně a příklady jednotlivých pokrmů regionální kuchyně. Stravou a jejími vlivy na …more
Abstract:
Bachelor thesis "Traditional Czech cuisine through time" deals with Czech cuisine, which is part of three years study programme "cook - waiter". It deals about the history of the Czech diet, the importance of individual basic ingredients, superstition and symbolism connected with food preparation in Czech cuisine. There is also part about differences and specificities of regional cuisine and examples …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 3. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 5. 2016
  • Supervisor: Ing. Pavla Stejskalová
  • Reader: JUDr. Mgr. Ing. Kateřina Šmejkalová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta