Bc. Marcela Hádrová

Diplomová práce

Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub

Antioxidant Activity of Selected Edible Wild Mushrooms
Anotace:
U volně rostoucích jedlých hub pocházejících ze dvou lokalit ? Dubné v jižních Čechách a Ivanovice na Hané na jižní Moravě, byla stanovena antioxidační aktivita metodou zhášecího potenciálu volných radikálů činidla DPPH v rozsahu 1,32 až 17,80 mg ekvivalentu kyseliny askorbové na 1 g sušiny vzorku a celkový obsah fenolů za použití činidla Folin-Ciocalteu v rozmezí 0,62 až 11,12 mg ekvivalentu kyseliny …více
Abstract:
Wild edible mushrooms - they were collected in Dubné in southern Bohemia and in Ivanovice na Hané in southern Moravia, were analyzed for antioxidant scavenging capacity DPPH ranges from 1.32 to 17.80 mg ascorbic acid in1g dw, for total phenols by Folin-Ciocalteu reagent ranged from 0.62 to 11.12 mg gallic acid equivalent in 1g dw. The results were statistically analyzed. There was found middle correlation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Pavel Hanuštiak

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hádrová, Marcela. Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin