Porovnání nutričních hodnot různých druhů jedlého hmyzu – Daniel Maňhal
Daniel Maňhal
Bakalářská práce
Porovnání nutričních hodnot různých druhů jedlého hmyzu
Comparison of nutritional values of different edible insect species
Anotace:
Nárůst světové populace je konfrontován s omezenou plochou využitelnou pro produkci potravin, která při současném trendu nárůstu obyvatel, bude v blízké době nedostačující. Západní civilizace by měla následovat řadu asijských, afrických a jihoamerických států, kde je hmyz běžnou součástí jídelníčku. Konzumace hmyzu má řadu výhod. Hmyz má lepší konverzi krmiva, větší procento poživatelných částí, než …víceAbstract:
The worlds limited agricultural resources will soon no longer be able to continue to support its ever growing population. One way to alleviate this problem is to integrate insects into the human diet, which is an increasingly common practice in Asia, Africa and South America. This practice has proven to be beneficial in a number of ways. Insects have better feed-conversion efficiency, transforming …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Martin Kulma, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAŇHAL, Daniel. \textit{Porovnání nutričních hodnot různých druhů jedlého hmyzu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/xhlhii/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Porovnání stravitelnosti bílkovin jedlého hmyzu s jinými bílkovinami
Dominika Křížová -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Nakládání s odpadními potravinářskými tuky ve vybraném regionu
Jakub Prášek
Název
Vložil
Vloženo
Práva