Porovnání cukernatosti komerčního sladu a sladu připraveného v laboratoři – Kristýna NOVÁ
Kristýna NOVÁ
Bakalářská práce
Porovnání cukernatosti komerčního sladu a sladu připraveného v laboratoři
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na praktickou výrobu sladu v laboratoři. Popisuje teorii používanou v technologické praxi. Na tomto základě je proces v laboratoři vytvořen. Vyrobené slady se porovnávají se sladem, který je komerčně dostupný. Srovnávací metoda je založena na rozdílech v obsahu cukru ve sladu, který je stanoven Schoorlovou metodou stanovení redukujících cukrů. Tato práce také mapuje teorii …víceAbstract:
The Bachelor work is focused to practic manufactory of the malt in laboratory. Describing theory used in technological practise. On this basis is created the process in laboratory. Manufactured malts are compared with the malt which is comercially available. Comparative method is based on differences in sugar content of the malts, which is established by Schoorl method of determination of reducting …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 3. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Hrdlička, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NOVÁ, Kristýna. Porovnání cukernatosti komerčního sladu a sladu připraveného v laboratoři. Plzeň, 2018. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta pedagogickáBakalářský studijní program / obor:
Přírodovědná studia / Chemie se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
Studium mechanismu a kinetiky redukce diamminstříbrného kationtu redukujícími cukry
Radek ŽOUŽELKA -
Systém celoživotního vzdělávání v oblasti myslivosti v České republice
Eduard Slad -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Slad jako zdroj biogenních aminů
Petra Machalová -
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Hana Koubková -
Systém školství v ČR a jeho financování
Eduard Slad -
Jakostní požadavky na slad
Barbora Kaiserová -
Sledování fermentability sladin u vybraných druhů sladů
Emílie Zárubová