Bc. Eva Badinková
Master's thesis
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Food allergy and intolerance to gluten
Abstract:
Cílem práce je zpracovat problematiku potravinové alergie na lepek. Prostřednictvím dotazníkového šetření pak zjistit maximum možných symptomů a všech průvodních jevů u celiaků a na základě získaných dat se pokusit vytvořit dotazníkový nástroj na predikci onemocnění celiakií. Zavedením výrobků z obilovin do lidské výživy, byly vytvořeny podmínky pro vznik onemocnění zvané celiakie. Je to chronické …moreAbstract:
The aim is to handle the issue of food allergies to gluten. Through the survey , then check the maximum possible symptoms, and all the accompanying phenomena in coeliacs and on the basis of the data obtained to try to create a questionnaire tool for prediction of celiac disease. With the introduction of grain products to the world, we created a new condition known as Celiac disease. This is a chronic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Reader: Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BADINKOVÁ, Eva. \textit{Potravinová alergie a intolerance na lepek}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/xjynty/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Rural Development and Agriculture / Development of Rural Areas
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights