Stanovení vybraných chemických paramatrů rýže v průběhu skladování a jeji stravitelnost – Bc. Jana SKÝPALOVÁ
Bc. Jana SKÝPALOVÁ
Diplomová práce
Stanovení vybraných chemických paramatrů rýže v průběhu skladování a jeji stravitelnost
The determination of rice chemical parametres during storage and its digestibility
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na změny vybraných chemických parametrů rýže v průběhu skladování, v závislosti na různých skladovacích podmínkách. Dalším cílem bylo stanovení stravitelnosti jednotlivých druhů rýže. V této práci je obsažen základní popis rýže jako rostliny a jsou zde zmíněny také faktory ovlivňující pěstování a skladování rýže.Abstract:
The aim of the diploma thesis was to measure the changes of chosen chemical parameters of rice during the storage, in dependent on a different conditions of storage. The next aim was the determination of digestibility in an individual kinds of rice. In this thesis basic description of rice as a plant and factors influences growing and storage of rice are included.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15052
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SKÝPALOVÁ, Jana. \textit{Stanovení vybraných chemických paramatrů rýže v průběhu skladování a jeji stravitelnost}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/xkflv4/.
Jak správně citovat práci
SKÝPALOVÁ, Jana. Stanovení vybraných chemických paramatrů rýže v průběhu skladování a jeji stravitelnost. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aplikace výrobní strategie KAIZEN v prostředí ryze českých výrobních firem
Ivana Tichotová -
Obsah arsenu v rýži a ve výrobcích z rýže
Hana Pokorná -
Vliv spalování posklizňových zbytků rýže na zdraví obyvatel ve vybraných zemích jihovýchodní Asie (Myanmar, Thajsko a Vietnam)
Monika Musilová -
Zdravotní risk a zisk geneticky modifikované zlaté rýže
Kateřina KUČEROVÁ -
Forenzní šetření falšování rýže typu Basmati
Katarína Lazoriková -
Charakterizace presumptivních izolátů druhu Bacillus cereus ze vzorků rýže
Lucie Sytařová -
Monitoring výskytu Bacillus cereus ve vzorcích rýže: vliv kuchyňské úpravy a podmínek skladování na jeho pomnožení
Lucie Sytařová -
Jak dalece jsou odlišné genomy rýže a ječmene?
Zuzana Zálešáková