Sledování vlivu jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu – Bc. Jaroslava OBDRŽÁLKOVÁ
Bc. Jaroslava OBDRŽÁLKOVÁ
Bakalářská práce
Sledování vlivu jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu
Following influence quality dehydrated milks on rheologic charakteristics yogurt
Anotace:
Mléko je po předchozí úpravě naočkováno jogurtovou kulturou a podle technologických postupů je z něj vyroben jogurt. Sušené mléko je sušeno různými způsoby, které ovlivňují jeho konečnou sušinu. Podle použitého sušeného mléka se odvíjí jeho reologické vlastnos-ti. Velký vliv má právě sušina sušeného mléka. Zvýšení obsahu sušiny, zejména množství bílkoviny v jogurtu, obecně zvyšuje hustotu sítě bílkovin …víceAbstract:
Milk be over previous adjustment experimental yogurt culture and after technological pro-gress is out of him made yogurt. Dry milk is cure in a number of ways that the work his final dry matter. According to used dehydrated milks unspools his rheologic characteristics. Great impact has just dry matter dehydrated milks. Increasing solids content, especially quantity proteins in yogurt, generally increases …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7720
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
OBDRŽÁLKOVÁ, Jaroslava. Sledování vlivu jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Způsoby sušení dřeva a jejich ekonomické zhodnocení
Vojtěch Šinfelt -
Vliv způsobu sušení na obsah vybraných látek v potravinách
Adéla Zajícová -
Způsoby sušení a jejich aplikace v potravinářském průmyslu
Jan Velebil -
Množství zbytkových rozpouštědel v závislosti na způsobu sušení
Tereza Nedbalová -
Návrh způsobu sušení granulátu v lince na zpracování plastů
František Koudelka -
Procesy umělého sušení dřeva
Michaela Vrátná -
Přenosové jevy při sušení plošných textilních materiálů
Jaroslav Fábera -
Optimalizace podmínek nízkoteplotního sušení chmele v experimentální komorové sušárně.
Petr Kubeš