Bc. Alena Horáková

Master's thesis

Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost

Microbiological quality of cascara and its antimicrobial efficacy
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá poměrně nově schválenou potravinou na trhu EU, konkrétně cascarou. V teoretické části je popsána její charakteristika, co se týče zpracování, chemického složení, mikrobiální kontaminace či schvalovacího procesu. Experimentální část se zabývá jejím mikrobiálním rozborem, dále přípravou extraktů a jejich antimikrobiální účinností.
Abstract:
The thesis deals with a relatively newly approved food on the EU market, cascara. The theoretical part describes its characteristics in terms of processing, chemical composition, microbial contamination and approval process. The experimental part deals with its microbial analysis, preparation of extracts and their antimicrobial efficacy.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Horáková, Alena. Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic