Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost – Bc. Alena Horáková
Bc. Alena Horáková
Master's thesis
Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost
Microbiological quality of cascara and its antimicrobial efficacy
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá poměrně nově schválenou potravinou na trhu EU, konkrétně cascarou. V teoretické části je popsána její charakteristika, co se týče zpracování, chemického složení, mikrobiální kontaminace či schvalovacího procesu. Experimentální část se zabývá jejím mikrobiálním rozborem, dále přípravou extraktů a jejich antimikrobiální účinností.Abstract:
The thesis deals with a relatively newly approved food on the EU market, cascara. The theoretical part describes its characteristics in terms of processing, chemical composition, microbial contamination and approval process. The experimental part deals with its microbial analysis, preparation of extracts and their antimicrobial efficacy.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HORÁKOVÁ, Alena. \textit{Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/xlhikn/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Horáková, Alena. Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena
Monika Pulchartová